Menu
0
Gratis verzenden vanaf € 55 (NL) (€ 65 BE)
Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
Klanten beoordelen ons met een 9,3!
Cadeau Inpakservice
17Jan2023
Alles over Valentijnsdag

Alles over Valentijnsdag

Door: KadogalerieReacties: 0

Alles over Valentijnsdag

Wil je meer weten over de dag van de liefde? Wij zochten het voor je uit en geven antwoord op de meest gestelde vragen over Valentijsdag.

Wat is Valentijnsdag en waar komt het vandaan?

Valentijnsdag is dé dag waarop mensen hun liefde voor elkaar uiten. Valentijnsdag vindt zijn oorsprong in de Romeinse tijd, met het Lupercalia feest waarbij de goden geëerd werden om de vruchtbaarheid te bevorderen. De Christelijke kerk verbood Lupercalia en werd in plaats daarvan de heilige Sint-Valentijn geëerd. Sint-Valentijn was een priester die leefde in de 3e eeuw. Hij stond bekend om zijn werk met jonge geliefden en werd beschouwd als de patroonheilige van de liefde en de huwelijken. Dit maakt 14 februari, Valentijnsdag bij uitstek dé dag om je liefde te tonen.

Wanneer is Valentijnsdag?

Valentijnsdag wordt gevierd elk jaar op 14 februari. De datum 14 februari is naar alle waarschijnlijkheid de sterfdag van Sint Valentijn.

Waarom is een Valentijnskaart soms anoniem?

Valentijnskaarten kunnen anoniem zijn omdat de persoon die de kaart verstuurt, misschien nog niet klaar is om zijn of haar gevoelens voor de ontvanger te uiten. Het kan ook zijn dat de persoon wil verrassen of een spelletje wil spelen met de ontvanger. Sommige mensen versturen anonieme Valentijnskaarten als een manier om hun affectie voor iemand te tonen zonder direct de verantwoordelijkheid voor hun gevoelens op te eisen. Andere mensen versturen anonieme kaarten omdat ze niet zeker weten of de ontvanger dezelfde gevoelens heeft. Tegenwoordig gaan de Valentijnskaarten vaak gepaard met een lief Valentijnscadeau of een mooi Valentijn Pakket.

Valentijn Pakket

Waarom horen hartjes bij Valentijnsdag?

Hartjes horen bij Valentijnsdag omdat het symbool van de liefde is. Het is een afbeelding die vaak wordt gebruikt om liefde en romantiek uit te drukken. Het is ook een veelgebruikt symbool voor Valentijnsdag, omdat deze dag wordt geassocieerd met romantiek en liefde. Cadeaus met hartjes zijn altijd leuk om te geven maar met Valentijnsdag des te leuker. Hoe leuk is het om haar te verrassen met een lief ontbijtje op bed met een van onze schootkussens? En dan kies je natuurlijk voor een schootkussen met een hartje!Schootkussen met hartje

Wordt Valentijnsdag overal gevierd?

Valentijnsdag wordt vrijwel over de hele wereld gevierd, hoewel de manieren waarop het wordt gevierd en de populariteit ervan verschillen van land tot land. Sommige landen, zoals de Verenigde Staten, Canada en Groot Britanië, vieren Valentijnsdag op een groots, met het uitwisselen van cadeaus, kaarten en bloemen tussen geliefden. Andere landen, zoals Japan en Zuid-Korea, hebben ook een sterk commercieel belang bij Valentijnsdag. In andere landen wordt Valentijnsdag minder gevierd, of zelfs helemaal niet. In Nederland wordt ook zeker de nodige aandacht aan Valentijnsdag besteed. Je partner zal het je zeker in dank afnemen als je hem of haar verrast met een lief gebaar. Bekijk onze TOP 10 Valentijnscadeaus voor hem en onze TOP 10 Valentijnscadeaus voor haar voor inspiratie.

Met wie vier je Valentijnsdag?

Valentijnsdag wordt gevierd met iemand waar je romantisch of liefdevol naar voelt, dit kan je partner zijn, maar ook iemand met wie je een speciale band hebt. Sommige mensen vieren Valentijnsdag alleen met hun romantische partner, terwijl anderen het ook vieren met hun familie of vrienden. Het is ook niet ongebruikelijk om Valentijnsdag te vieren met iemand waar je dankbaar voor bent, zoals een goede vriend of familielid.

Wat doe je op Valentijnsdag?

Er zijn veel dingen die men kan doen op Valentijnsdag, afhankelijk van persoonlijke voorkeur en situatie. Hier zijn een paar ideeën:

  • Een heerlijk verwenontbijtje op bed
  • Een romantisch diner bij kaarslicht in jullie lievelingsrestaurant
  • Een romantisch diner bij kaarslicht, maar dan met liefde door jou bereidt
  • Hem een Valentijnscadeau voor hem geven
  • Haar een Valentijnscadeau voor haar geven
  • Samen een romantisch weekend weg.
  • Een romantische film of serie kijken samen.
  • Een kaart of liefdesbrief schrijven of versturen naar je geliefde.
  • Een romantische strandwandeling maken.

Het maakt eigenlijk niet eens echt uit wat je doet, het belangrijkste is dat je iets doet waar je beide van geniet.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €55,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.