Menu
0
Gratis verzenden vanaf € 55 (NL) (€ 65 BE)
Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
Klanten beoordelen ons met een 9,3!
Cadeau Inpakservice
31Mar2021
Waarom je een schootkussen niet kunt missen

Waarom je een schootkussen niet kunt missen

Door: Christina BroesderReacties: 0

Elke dag gebruik ik hem wel een keer, mijn schootkussen.
Als webshopeigenaar met schootkussens in het assortiment is het natuurlijk niet heel vreemd dat ik er zelf ook gebruik van maak.
In dit artikel wil ik duidelijk maken waarom ik zo enthousiast ben over schootkussens.

Wat is een schootkussen?

Een schootkussen heeft een harde toplaag, meestal van mdf, met een zacht katoenen kussen aan de onderzijde van het blad. Het kussen is gevuld met zacht materiaal, waardoor het heel flexibel is en zich vormt naar het oppervlak waar het op ligt, je schoot dus.
De mdf toplaag wordt afgewerkt met een houten lijst. Hierdoor wordt het geheel stootvast en netjes afgewerkt.
De meeste schootkussens meten zo’n 44 x 34 centimeter en zijn 5-7 centimeter dik, afhankelijk van het gekozen model.
Het uiterlijk van schootkussens is zeer divers. Op het harde bovenblad van een schootkussen wordt een mooie afbeelding geprint. In ons assortiment schootkussens hebben we bijna 100 verschillende designs, maar je kunt ook een schootkussen met een eigen foto of afbeelding laten maken.
Schootkussens worden overigens ook wel laptop kussens of schoottafels genoemd. Onder de naam Dienblad met kussen kom je ze ook wel tegen.

Wat maakt schootkussens zo onmisbaar?

Het schootkussen heeft veel gebruiksmogelijkheden.

Zo kun je het gebruiken als laptop kussen. Je zet de laptop er bovenop met als voordeel dat de laptop heel stabiel op je schoot rust. Het grote voordeel van een schootkussen als hulpmiddel onder je laptop is dat het kussen de warmte absorbeert die uit de onderzijde van de laptop vandaan komt. Je bovenbenen blijven dus veel koeler.

Als je op de bank wat wilt eten dan gebruik je het schootkussen als schoottafeltje. Je bord of schaal blijft er netjes opstaan. Door de opstaande lijst om het kussen heen kan je bord er niet gemakkelijk vanaf schuiven.

Verder kun je het kussen ook gebruiken om je boek op te leggen tijdens het lezen, als ondergrond om een kruiswoordpuzzeltje te doen, als basis voor bij het handwerken, maar ook om relaxed je administratie bij te werken.

Voor de kinderen is het schootkussen ook een uitkomst.
Thuis gebruiken ze het als ondergrond voor de tablet, als ze er een spelletje op spelen.
Maar ook tijdens een lange autorit op de achterbank kunnen ze er gemakkelijk een spelletje op spelen of een kleurplaat inkleuren.

Al met al zijn de mogelijkheden onnoemelijk. Het gebruik van een schootkussen is niet leeftijdgebonden. Van jong tot oud bewijst het zijn nut.

Een schootkussen is tenslotte gemakkelijk te reinigen. Met een vochtige doek kan het oppervlak gemakkelijk afgenomen worden. Let er wel op om niet te agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken. Normale huis tuin en keuken schoonmaakmiddelen zijn afdoende.

Snap je nu waarom ik nooit meer zonder schootkussen kan? Voor een paar tientjes heb je er al eentje thuis. Ik ben benieuwd naar je ervaringen.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €55,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.