Menu
0
Gratis verzenden vanaf € 55 (NL) (€ 65 BE)
Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
Klanten beoordelen ons met een 9,3!
Cadeau Inpakservice
28Mar2022
Lees alles over Moederdag

Lees alles over Moederdag

Door: Christina BroesderReacties: 0

Lees alles over moederdag

Elk jaar op de tweede zondag in mei vieren we moederdag. Maar waarom vieren we een feestdag als moederdag of vaderdag eigenlijk? Waar komt moederdag vandaan? Hoe is moederdag ontstaan? Allemaal vragen waar de meeste mensen geen antwoord op weten. Wij zijn erin gedoken en hebben de antwoorden op verschillende vragen over moederdag op een rijtje gezet.

wanneer is moederdag?

Wanneer is het moederdag? In 2022 valt moederdag op 8 mei. Dat is al vroeg in de maand dus hou hier rekening mee als je iets wilt organiseren of een cadeau voor moederdag wilt kopen.

Op welke dag is moederdag?

Moederdag valt altijd op een zondag. De keuze voor de zondag is in sommige landen mede gebaseerd op een Christelijke achtergrond. In Nederland is dit niet de reden. De keuze voor de zondag is niet geheel toevallig. Het heeft ook een praktisch voordeel. Op zondag zijn veel mensen vrij waardoor een bezoek aan moeder voor veel mensen mogelijk is.

Waar komt moederdag vandaan?

Oorspronkelijk lijkt de voorloper van moederdag uit het oude Griekenland te stammen. Daar werd Rhea, de moeder der goeden, op deze dag vereerd. Vanaf het midden van de 17e eeuw werd in Engeland Mothering Day gevierd en in Amerika ontstond deze feestdag rond 1870 vanuit Pacifistische ideologie. Begin 20e eeuw werd Moederdag in Amerika populair, nu werd de waardering voor alle moeders gevierd. Langzamerhand is in vele landen over de wereld Moederdag als feestdag ontstaan, waarbij opvalt dat de datum waarop het gevierd wordt verschilt per land.

Hoe is moederdag ontstaan in Nederland?

Een tuinbouw organisatie wilde in de twintiger jaren van de vorige eeuw de verkoop van bloemen en planten stimuleren en zag Moederdag als een uitgelezen kans om de verkoop te promoten. Dat is ze uitstekend gelukt. Nog altijd worden op moederdag veel bloemen en planten cadeau gegeven, hoewel je tegenwoordig ook een ander cadeau voor moederdag kunt geven.

Hoe lang bestaat moederdag al?

Moederdag is in Nederland in 1925 voor het eerst succesvol georganiseerd door een tuinbouw organisatie, zoals eerder genoemd. De feestdag bestaat nu dus bijna 100 jaar en is uitgegroeid tot een gewaardeerde dag waarop moeder, schoonmoeder of grootmoeder extra in het zonnetje wordt gezet.

Wat kun je maken voor moederdag?

Omdat moederdag de waardering voor moeder weergeeft begin je natuurlijk met een ontbijt op bed voor haar te maken. Als er kinderen in het huishouden zijn dan is het natuurlijk extra leuk om dit samen met hen te doen. Een gekookt eitje, een glas jus d’ orange en een paar croissants geven moeder een heerlijke start van de dag waarop zij ontheven is van alle huishoudelijke klussen en de hele dag door verwend wordt.

Wat is leuk voor moederdag?

Als het mooi weer is dan kun je van moederdag een leuke dag maken door een uitje met het gezin te organiseren. In mei is de natuur alweer opgebloeid waardoor een wandeling in duinen, bos of op de Veluwe een goed idee is. Je kunt ook overwegen naar musea of bioscoop te gaan. Elke belevenis die bij moeder past is leuk om haar die dag te geven.

Wat is een leuk moederdag cadeau?

Naast ontbijt op bed en een leuk uitje kun je moeder natuurlijk verwennen met een leuk cadeautje. De kinderen hebben op school misschien al wel iets leuks gemaakt maar het is ook leuk om een cadeau voor haar te kopen. Of het nu een bos bloemen, een door heerlijke chocoladebonbons of een leuk cadeaupakket voor moederdag gaat, ze zal het zeker waarderen. Wil je dus wat kopen voor moederdag dan kun je in de winkelstraat maar ook zeker online hele leuke moederdag cadeaus kopen voor redelijke prijzen.

We hopen je met dit artikel meer informatie en wetenswaardigheden over moederdag te hebben gegeven. Veel plezier komende moederdag en vergeet niet er vooral een hele leuke dag van te maken.

Bron: Wikipedia

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €55,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.