Menu
0
Gratis verzenden vanaf € 55 (NL) (€ 65 BE)
Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
Klanten beoordelen ons met een 9,3!
Cadeau Inpakservice
06Dec2022
Kersttradities, waar komen die eigenlijk vandaan?

Kersttradities, waar komen die eigenlijk vandaan?

Door: KadogalerieReacties: 0

Zodra Sinterklaas weer naar Spanje is vertrokken, halen wij de kerstboom van zolder. Er zijn mensen die begin november al de boom optuigen, maar niet veel mensen weten waarom we dat eigenlijk doen. Waar komen onze kersttradities eigenlijk vandaan? Wij zochten het voor je uit!

Kerstboom Kadogalerie

De kerstboom dus…

Overal waar het kerstfeest gevierd wordt, worden kerstbomen versierd met de mooiste kerstballen, slingers en lichtjes. Deze traditie stamt al uit de 16de eeuw waar tijdens de Germaanse winterfeesten de bomen al met linten en appels werden versierd. Hoewel het destijds als een heidens symbool werd gezien, verklaarde de theoloog Maarten Luther het tot het symbool voor de geboorte van Jezus Christus. Het kerstfeest dus. Iedereen bepaalt natuurlijk zelf wanneer de boom wordt opgezet, maar traditiegetrouw is Driekoningen de dag dat de boom weer uit de woonkamers verdwijnt.

Kerstman Kadogalerie

En de kerstman dan?

In Nederland is de kerstman nog niet echt ingeburgerd. Of toch eigenlijk wel? Want die vrolijke Kerstman zoals wij hem kennen, is geïnspireerd op onze eigen Sinterklaas. Nederlanders die naar Amerika emigreerden namen de oer-Hollandse traditie mee en met de tijd ging onze goedheiligman daar een eigen leven leiden, compleet met arrenslee en rendieren. Ook de datum schoof op naar eind december. Dat de kerstman en Sinterklaas toch enigszins verschillen van uiterlijk is te danken aan de Coca Cola reclame uit 1931.

Originele kerstcadeautjes

Wat hebben kerstcadeautjes met kerst te maken? 

Er gaan verschillende verhalen rond over waarom we elkaar met kerst cadeautjes geven. De Romeinen eerden op 17 december Saturnus en het was gebruikelijk de gastheer van het offerfeest geschenken te geven. De Germanen vierden op 21 december het feest van de zomerwende en deelden daarbij cadeaus uit. Ook de drie koningen uit het Bijbelverhaal namen al geschenken mee. Maar veruit de meest logische verklaring is toch dat ook deze traditie is overgenomen van ons Sinterklaasfeest.

Kleine kerstcadeautjes

Wanneer open je kerstcadeautjes?  

Niets is zo leuk als een berg mooi ingepakte cadeautjes onder de boom. Maar wanneer mogen ze dan eindelijk uitgepakt worden? Het verschilt per land wat daar de traditie voor is, maar in de meeste landen gebeurt dit op kerstavond. En dat is maar goed ook, want vooral kinderen kunnen vaak niet langer wachten.

Waar komen kerstcadeautjes vandaan?

Daar hebben wij wel een antwoord op. De leukste kerst cadeau ideeën vind je natuurlijk bij Kadogalerie! Ben je op zoek naar bijzondere originele kerstcadeaus of lieve kleine kerstcadeautjes? Bij Kadogalerie zul je zeker slagen. En dit jaar hebben we extra ons best gedaan om een bijzondere selectie budgetvriendelijke kerstcadeaus samen te stellen. Bekijk ze gauw bij Cadeau onder 20 euro, Cadeau onder 15 euro en Cadeau onder 10 euro!

Het team van Kadogalerie wenst je een hele fijne kerst!

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €55,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.