Menu
0
Gratis verzenden vanaf € 55 (NL) (€ 65 BE)
Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
Klanten beoordelen ons met een 9,3!
Cadeau Inpakservice
18Mar2023
10 interessante weetjes over Moederdag

10 interessante weetjes over Moederdag

Door: KadogalerieReacties: 0

10 Interessante weetjes over Moederdag

Elke 2de zondag in mei vieren we moederdag. Als kind maakten we sieraden van macaroni, schilderijtjes en gedichten, die sommige moeders hun leven lang bewaren. Het zijn mooie herinneringen aan een bijzondere traditionele dag. Maar waar komt Moederdag eigenlijk vandaan? Hoe lang bestaat Moederdag? Wij zetten 10 interessante weetjes over Moederdag voor je op een rijtje.

  1. Al meer dan 100 jaar vieren we Moederdag! De eerste officiële Moederdag werd gevierd op 10 mei 1908 in de Verenigde Staten.

  2. Hoewel Moederdag in veel landen over de hele wereld gevierd wordt, gebeurt dit niet overal op dezelfde dag. In de Verenigde Staten, Canada en Australië wordt Moederdag, net als bij ons in Nederland, gevierd op de tweede zondag in mei, terwijl in het Verenigd Koninkrijk en Ierland Moederdag op de vierde zondag van de vastentijd wordt gevierd.

  3. Anna Jarvis wordt vaak gezien als de oprichter van Moederdag zoals wij het nu vieren. Na het overlijden van haar moeder begon ze campagne te voeren om een dag ter ere van moeders te creëren. Haar inspanningen leidden uiteindelijk tot de officiële erkenning van Moederdag in de Verenigde Staten. En zoals met veel tradities uit de Verenigde Staten waaide ook deze over naar ons land.

  4. Oorspronkelijk was Moederdag bedoeld als een dag waarop kinderen hun moeders zouden eren door ze bloemen te geven en ze te verwennen. Tegenwoordig pakken we op Moederdag vooral uit met lieve Moederdag cadeautjes, kaarten en brunches.

  5. Helaas is Moederdag niet voor iedereen een vrolijk feest. Voor sommige mensen kan het herinneringen oproepen aan verlies.

  6. In sommige landen wordt Internationale Vrouwendag, ook als Moederdag beschouwd. Deze dag valt op 8 maart.

  7. Moederdag is een van de drukste dagen van het jaar voor restaurants. Veel mensen nemen hun moeder mee uit eten om haar te trakteren op een speciale maaltijd. Maar Moederdag begint natuurlijk het allerbeste met een ontbijtje op bed met een stijlvol schootkussen!

  8. De meest gegeven cadeaus op Moederdag zijn bloemen en sieraden. Wil je graag iets originelers geven, doe dan inspiratie op in onze TOP 10 Moederdag cadeau ideeën!

  9. Volgens sommige onderzoeken is Moederdag de derde grootste feestdag ter wereld, na Kerstmis en Pasen.

  10. In het Verenigd Koninkrijk wordt Moederdag gevierd met een speciale taart, de Mothering Sunday Cake. In Nederland houden we het meestal bij een mooi Moederdag cadeau, zelfgemaakt of gekocht bij Kadogalerie natuurlijk!

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €55,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.